Biodynamische Craniosacraal therapie

Biodynamische Craniosacraal therapie

Een Natuurlijk Herstelplan voor lichaam en geest

Biodynamische Craniosacraal therapie

“Wat een heerlijke ontspanning”

“Na een serie behandelingen voelde ik mij een heel ander mens”

“Ik wist niet dat ik zo’n rust in me had”

“Ik sta nu heel anders in het leven”

“Wonderbaarlijk!”

 

Heel de mens

De biodynamische craniosacraal therapie is ontstaan vanuit de osteopathie en beiden gaan uit van de aangeboren heelheid in de mens. Het cranium is de schedel en het sacrum is het heiligbeen, dat aan de onderkant van de ruggengraat zit. Het werk van de craniosacraal therapie vindt voornamelijk plaats tussen kruin en stuit. Ieder orgaan, bot, spier of zenuw is omgeven door bindweefsel. Zo ook de schedel en het heiligbeen. Alle bindweefselstructuren in het lichaam zijn met elkaar verbonden en vormen samen één groot samenwerkend geheel. De functie van dit bindweefselnetwerk is o.a. het uitwisselen van informatie tussen de verschillende organen en weefsels. Het hele menselijk organisme( lichaam, ziel en geest)  is voor zijn optimaal functioneren afhankelijk van een heldere overdracht van informatie binnen dit ‘organisch internet’.

 

Ontsporing

Soms overspoelt het leven ons met een voortdurende stroom aan gebeurtenissen, indrukken en vaak ook grote hoeveelheden informatie en kunstmatige straling. Hierdoor kunnen we ontregeld raken, in de stress schieten en kan onze vitaliteit afnemen. Om te voorkomen dat ons zelfgenezend vermogen tekort gaat schieten, bieden we het lichaam de mogelijkheid om zich te herstellen en aan te sterken.

  

Storing in het netwerk

Ingrijpende gebeurtenissen in ons leven van fysieke, emotionele of wezenlijke aard, die niet volledig verwerkt zijn, laten een indruk in het bindweefsel achter. Deze ‘inslagen’ kunnen de natuurlijke informatieoverdracht in ons lichaam blokkeren, vervormen of  vertroebelen. Functieverstoringen in een orgaan, vage pijnklachten of onbegrijpelijke of onverklaarbare ongemakken kunnen hier een gevolg van zijn. De craniosacraal therapie spreekt de ingeboren energiebronnen aan die in de diepere lagen van het menselijk wezen liggen. De energetische middenlijnen en pulserende krachtvelden in het organisme hervinden zo hun natuurlijk patroon, ritme, kracht en evenwicht. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren bij het zo goed mogelijk laten functioneren van het bindweefsel.

 

Cranio-sacraal-therapieEven helemaal niets

Voor de behandeling hoeft u alleen uw schoenen uit te trekken en op uw rug op de behandeltafel plaats te nemen. Ik ga aan het hoofdeinde ervan zitten, ontvang uw hoofd in mijn handen en stem mij af op de subtiele stromen en bewegingen, die de stille kracht van uw helende natuur in gang zetten. Energetische blokkades, onverwerkte levenservaringen, pijnen en verkrampingen kunnen zo losgelaten worden. Zachte aanrakingen aan het bekken en heiligbeen of andere plekken op het lichaam kunnen dit bevorderen. Als gevolg hiervan kunnen ook na de behandeling moeheid, pijn, zwaarte, kilte, emoties of andere gevoelens vrijkomen. Dit vraagt van u op de eerste plaats begrip  en daarnaast liefdevolle zorg en geduld.

 

 

Biodynamische Cranio-sacraal-therapie BehandelingEen natuurlijk herstel

 

De meeste mensen ervaren de behandeling als zeer aangenaam. Het verloop van het herstelproces is uniek en persoonlijk van aard. Wat er precies aangeraakt wordt  en hoe dat uitwerkt, is bij ieder mens verschillend. Het is in overeenstemming met het, vanuit uw eigen helende natuur aangestuurde, herstelplan.. Een behandeling op maat dus, die een betere doorstroming van levensenergie geeft, waardoor nieuwe  impulsen de ruimte krijgen.

De samenwerking en afstemming van lichaam, ziel en geest verlopen hierdoor vloeiender en krachtiger. Deze innerlijke overeenstemming maakt een grotere vrede, vreugde en voldoening mogelijk.

 

Universele inzetbaarheid

Deze craniosacraal therapie kan toegepast worden in elke levenssituatie.  Vanaf de vroege zwangerschap tot in de laatste levensfase en zowel voor baby, kind als volwassenen, ziek of gezond.   Ik vind het belangrijk en betekenisvol te kunnen zeggen dat er geen enkele vorm van manipulatie plaatsvindt en dat het heel goed samen gaat met elk andere therapie of vorm van coaching.

Deze vorm van therapie is een duurzame en veilige investering in uw eigen (helend) vermogen!

Fysiologische effecten

Door deze diepe natuurlijke ontspanning kunnen de volgende fysiologische effecten optreden:

  • Verdieping ademhaling
  • Verlaging van de hartfrequentie
  • Afname van de spierspanning
  • Daling van de bloeddruk
  • Vermindering melkzuurproductie in bloed
  • Toename van alfagolven in de hersenen
  • Vermindering van de serotonine heropname
  • Normalisatie  hormonenproductie
  • Herstel immuunsysteem

 

Voor meer informatie over deze behandeling kunt u ook mijn artikel “Mijn Biodynamica” lezen Lees hier verder

Terug naar boven

Dit ben ik laatst tegen gekomen

Ben ik online? > Meer lezen

Terug naar boven

Wilt U iemand helpen? Deel dan hier onze website,

Met wie wilt u delen? Twitter Facebook LinkedIn